Zdravější vaření a pečení

Špaldové cantuccini

Italské pečené sušenky plněné mandlemi, tentokrát ve variantě se špaldovou moukou.

Suroviny:   180 gšpaldové mouky
150 goloupaných mandlí
140 gtřtinového cukru /alternativně xylitol nebo stévie
  50 gčokolády
1 šp.vanilkového lusku/ prášku např. Sonnentor
2 ksvejce
na špičku nože prášku do pečiva
špetka soli
pečící papír na plech
hladká špaldová mouka na pomoučení válu
 

Postup:

1. V misce rozšleháme vejce s cukrem příp. alt. sladidlem a solí
2. Vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva, nadrobno nasekanou čokoládu a celé, oloupané mandle
3. Vše důkladně promícháme a vypracujeme mírně mazlavá těsto
4. Z těsta vytvoříme na pomoučeném vále dva válečky, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut
6. Upečené cantuccini přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout, pak je nakrájíme na plátky silné asi 2 cm.

Doporučení:
Mandle můžeme na sucho na pánvi nebo také v troubě na plechu orestovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *