Blog

Pálení čarodějnic, Beltain nebo jen bečka?

O pálení čarodějnic či Beltainu je toho napsáno poměrně mnoho… 😊

Já sama už několik let publikuji různé články na různých kanálech a inspiruji směrem, který jde do laskavosti a do zvědomění podstaty tohoto času. Jde do uvědomění, že rituály a tradice jsou velkými energetickými „zářiči“, protože obsahují zkušenosti a zápisy generací předchozích.

A také obsahují manipulaci těch, kteří v daný okamžik v dané zemi či danému národu vládli. Zapojení srdce i mysli se tedy hodí..😉

Není tedy potřeba psát o tom, že je to především svátek transformace, který má za úkol jediné, a to je přivést všechny zúčastněné do lásky. 💖

Nechat v ohni shořet vše, co zranilo, zradilo a ublížilo (a je nedůležité kdo, proč nebo kvůli čemu) a nechat opět rozhořet plamen lásky k životu (bez garance, že vždy vše dobře dopadne).

Není to svátek, který má hodnotit, soudit, posuzovat a už vůbec ne se přít o to, kdo má pravdu a koho řešení je jediné správné. Jestli pálení nebo Beltain nebo prostě jen „bečka“.

Má přijmout vlastní jedinečnost a v lásce nechat druhé, ať si žijí ve svých pravdách, bez potřeby to rozporovat. A v souladu se sebou se postarat o své pocity a osobní volby…. 😇

A tak až půjdeme třeba na „pálení čarodějnic“, protože je to tradice naší komunity, i přesto, že už to máme možná jinak a naše srdce tepe v rytmu Beltainu, můžeme se sami se sebou před ohněm poklonit a poděkovat:

🙏 Poděkovat sobě, že už si dovolím to mít jinak, v lásce k sobě

🙏 Poděkovat předkům, že ustáli vše, díky čemuž dneska můžu žít ve svobodě

🙏 Poděkovat dětem, že nás inspirují ke změnám skrze vykopávání do diskomfortu

🙏 Poděkovat partnerovi, že dává bezpečí i prostor k, ať to vypadá jakkoliv

🙏 Poděkovat zemi, že mě pevně drží a dává hojnost

🙏 Poděkovat své víře, ať už jakákoliv, že dává naději, když padáme

Protože být součástí skupiny, komunity, akce neznamená nemít právo to cítit po svém. 💖

Jsme každý unikátním hudebním nástrojem, a i přesto, že jsme součástí vesmírného orchestru je potřeba, aby byl i náš hudební nástroj slyšet.

Tak krásný čas i magickou dnešní noc.

Eliška 💖

Napsat komentář