Italské pečené sušenky plněné mandlemi, tentokrát ve variantě se špaldovou moukou.
Suroviny: 180 g | špaldové mouky |
150 g | oloupaných mandlí |
140 g | třtinového cukru /alternativně xylitol nebo stévie |
50 g | čokolády |
1 šp. | vanilkového lusku/ prášku např. Sonnentor |
2 ks | vejce |
na špičku nože prášku do pečiva | |
špetka soli | |
pečící papír na plech | |
hladká špaldová mouka na pomoučení válu | |
Postup:
1. V misce rozšleháme vejce s cukrem příp. alt. sladidlem a solí
2. Vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva, nadrobno nasekanou čokoládu a celé, oloupané mandle
3. Vše důkladně promícháme a vypracujeme mírně mazlavá těsto
4. Z těsta vytvoříme na pomoučeném vále dva válečky, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut
6. Upečené cantuccini přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout, pak je nakrájíme na plátky silné asi 2 cm.
Doporučení:
Mandle můžeme na sucho na pánvi nebo také v troubě na plechu orestovat.